Exempel på foder
Hills j/d Joint Care (rekommendation för hund)
Hur det hjälper:

Hill's™ Prescription Diet™ j/d™ Canine är kliniskt bevisat att förbättra rörligheten på så kort tid som 21 dagar genom rätt balans av hälsosamma näringsämnen, EPA (en särskild omega-3 olja) och totala omega-3 fettsyror.
Huvudfördelar:
- Kliniskt bevisat att hjälpa hundar gå, springa, leka och gå i trappor lättare. Se skillnaden på 21 dagar. 
- Hjälper din hund att gå, springa och leka bättre genom att lugna smärtande leder och bevara friskt brosk.
- Hjälper till att bevara ledbrosk tack vare hög halt av EPA (en speciell omega 3-fettsyra från fiskolja) och glukosamin och kondroitinsulfat från naturliga källor.

 

Royal Canin MOBILITY (rekommendation för katt)
JOINT COMPLEX PLUS
Extrakt från grönläppad mussla från New Zealand. Innehåller näringsämnen som bidrar till att bevara god ledfunktion och rörlighet.
HIGH EPA/DHA
Ett extra högt innehåll av omega 3-fettsyrorna EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra) bidrar till att dämpa inflammatoriska reaktioner i kroppen och till att bevara en god ledfunktion.
MODERATE PHOSPHORUS
Måttligt fosforinnehåll bidrar till att bevara god njurfunktion.
ANTIOXIDANT COMPLEX
Ett samverkande antioxidantkomplex minskar den oxidativa stressen och hjälper till att neutralisera fria radikaler.

Exempel på kosttillskott

Glyco-Flex III & Glyco-Flex III mini

Glyco-Flex är en vidareutvecklad glukosaminprodukt och den kan rekommenderas som ett komplement i samband med artrosbehandling till hund och katt. Glyco-Flex innehåller en kombination av ämnen som bidrar till att försörja leden med näring. Förutom glukosamin innehåller Glyco-Flex grönläppad mussla.
Grönläppad mussla innehåller bl.a:
Naturliga glukosaminoglykaner (GAGS) som kondroitinsulfat och hyaluronsyra, Essentiella fettsyror, omega 3 och 6, Aminosyror, Mineraler och Vitaminer.

Seraquin
Seraquin är ett naturligt fodertillskott som understödjer den normala funktionen i ledbrosk, ledkapslar, senor och ledband hos hundar och katter. Den styrker och underhåller rörelseapparaten och håller djuret friskt och aktivt längst möjligt.
Seraquin-tabletterna innehåller glukosamin och kondroitinsulfat. Dessa två ämnen förekommer och bildas normalt i kroppen och de är viktiga byggstenar vid bildandet av nytt brosk.
Dessutom innehåller Seraquin också extrakt av gurkmeja (curcuminoider) vilka är kraftfulla antioxidanter som har en stark förmåga att neutralisera fria radikaler. Fria radikaler i lederna bidrar till nedbrytningen av brosk.

Vid eventuella frågor eller funderingar är ni välkomna attkontakta oss via telefon eller mejl. 

Har din hund eller katt stela leder? 

”Stela leder” är en allmän term för förändringar i lederna som orsakats av normal eller onormal användning och förslitning. Eftersom hundens eller kattens smärtsamma leder direkt påverkar dess rörlighet och hur mycket den kan springa runt, kan det få allvarliga konsekvenser för djurets livskvalitet.

För djur som har stela leder har brosket (den vävnad som fungerar som en dämpande kudde mellan benen i leden) slitits bort snabbare än det ersatts. Om brosket i tex höftleden slitits ner, påverkas rörligheten samtidigt som smärta och nedsatt funktion uppstår. Trots att stela leder inte går att bota är det ändå möjligt att förbättra ledhälsan hos djuret genom ledfoder, kosttillskott och träning.

Exempel på symptom hos hund 
- Stelhet, särskilt efter vila
- Vill ogärna gå i trappor
- Hamnar på efterkälken på promenader eller blir lätt trött
- Vill hellre ligga ned än sitta eller stå
- Gnyr, morrar eller nafsar när du rör vid hundens leder

Exempel på symptom hos katt (kan vara svårare att se)
- Stelhet, särskilt efter vila
- Vill ogärna gå i trappor/hoppa
- Kan kissa eller bajsa på fel ställen (kan ha svårt att gå in i lådan eller att sitta hukad)
- Vilar mer och leker mindre
- Morrar, fräser eller jamar när du rör vid kattens leder
- Kan ha svårare att tvätta sig samt sköta klor
- Allmänt förändrat beteende