VÅR AKUTMOTTAGNING I NORRA STOCKHOLM

På Barkarby Djurakut jobbar högutbildad personal som har lång erfarenhet av akutsjukvård. Tillsammans har vi över 120 år av yrkeskunnande och hanterar allt
från lättare bitskador och skärsår till större operativa ingrepp t.ex livmoderinflammationer och akuta kejsarsnitt.

Vänd dig med förtroende till oss om ditt djur blir akut sjukt. Om vi bedömer att vi kan hjälpa ditt djur, så tar vi in det utöver våra ordinarie bokningar.

Direkt när du anländer till oss görs en kvalificerad bedömning av en legitimerad djursjukskötare eller veterinär.  Det innebär att vi prioriterar efter akuttillstånd. 

Att tänka på när du kommer in akut:

Ring gärna innan så vi är förberedda på ditt besök. Telefon: 08-31 77 00.
Behåll ditt djur i bilen när du anmäler dig om du misstänker att det bär på en smittsam sjukdom. Kom ihåg att ta med djurets stamtavla och försäkringsbrev.

När bör akut veterinärvård sökas?


Vid akuta sjukdomsfall rekommenderar vi alltid att du transporterar djuret till närmaste djursjukhus snarast möjligt. Exempel på tillstånd som alltid ska hanteras som akuta:

Om ditt djur är svårt att få kontakt med eller är medvetslöst
Om ditt djur blöder ymnigt
Om ditt djur har svårt att få luft, andas snabbt eller måste ta hjälp utav buken för att andas
Om ditt djur hastigt har fått uppsvälld buk
Om ditt djur krampar
Om ditt djur har urinstopp
Om ditt djur har stopp i mag-tarmkanalen
Om ditt djur har fått värmeslag
Om ditt djur har blivit ormbitet m.m.
Om du misstänker att ditt djur blivit förgiftat

Du bör också alltid söka akut vård om ditt djur t.ex. verkar allmänpåverkat, har hög feber, är uttorkat eller har skadat ögonen.

Kontakta oss hellre en gång för mycket än för lite! Om du är osäker, ring oss på 08-31 77 00.

Djurklinik i Stockholm

BUTIK

I butiken säljer vi kvalificerat djurfoder till både hund och katt. Ni hittar även en del fodertillskott som tex omega 3-fettsyror, vissa receptfria läkemedel, hund- och kattgodis, schampon,  öronrengöringsmedel och diverse artiklar som är bra att ha i sitt ”hus-apotek”.
Har vi inte det du söker, så fråga oss, vi kanske kan ta hem det.

Foder 
Vi erbjuder ett brett utbud på både friskfoder och dietfoder från två olika leverantörer, Hills och Royal Canin.
Alla våra djursjukskötare och djurvårdare har utbildning inom kost och näringslära för våra djur.

Friskfoder kallar man det foder som man ger ett djur som är just "friskt" och inte behöver stå på ett dietfoder. Här finns det dock foder för olika stadier i livet och för olika storlekar på hund samt om ditt djur är kastrerad eller okastrerad. De olika stadierna är Valp/kattungefoder, vuxenfoder och seniorfoder. En kattunge ska tex inte ha ett foder som är utformat för en seniorkatt och vice versa. 

Dietfoder är framställt för att kunna ge våra sjuka djur hjälp via maten. Ett exempel på det är njurfoder som då innehåller en mindre mängd fosfor och protein för att vara skonsammare mot njurarna. 

Fråga oss! Vi hjälper dig gärna att hitta rätt foder för just ditt djur. 

Kosttillskott

För dig som har ett djur som behöver komplettera den dagliga kosten med kosttillskott har vi ett brett utbud i butiken. Du hittar produkter från leverantörer som tex Aptus, Virbac, Dr Baddaky och Boehringer Ingelheim

Exempel på när kosttillskott rekommenderas

- nedsatt njur- och leverfunktion   

- hjälpa till att stärka hudens barriär
- vid ledbesvär
- förbättra urinblåsemiljön hos katt
- m.m  

Feromoner 

FELIWAY TILL KATT

Feliway ger trygghet till katter i vardagen och motverkar beteenden som att katten kissar inne på fel ställen, klöser på möbler eller gömmer sig av skygghet.

För mer information om vad feromoner och Feliway är, klicka här!

ADAPTIL TILL HUND

Trygghetsferonomerna i Adaptil skickar budskap till valpen och hunden som får dem att känna sig säkra och trygga i alla situationer.

För mer information om vad trygghetsferomoner och Adaptil är, klicka här!

INFEKTIONSAVDELNING

Om ditt djur lider av misstänkt smittsam sjukdom är ni välkomna till Barkarby Djurakuts infektionsavdelning. Sådan smittsam sjukdom kan ge symtom såsom kräkning, diarré, klåda eller hosta.

Skulle ert djur lida utav något av tidigare nämnda symtom är det viktigt att ni meddelar oss detta så vi kan ta hand om ert djur på bästa möjliga sätt. Detta för att undvika smitta av andra patienter på djurkliniken då vi har en separat entré för djur med eventuell smitta.

Djurklinik i Stockholm

OPERATIONSAVDELNING

På Barkarby Djurakuts operationsavdelning utförs det mesta inom mjukdelskirurgi, såväl planerade som oplanerade ingrepp.

Ingreppen utförs av erfaren och specialutbildad personal under individanpassad narkos och smärtlindring.

Narkosen övervakas av legitimerade djursjukskötare och modern narkos- och övervakningsutrustning används.

I vissa fall kan ditt djur få sova över under övervakning av utbildad personal.

Operation i Barkarby Djurakut

RECEPTION

Det första du gör när du kommer till Barkarby Djurakut är att du anmäler dig i receptionen. Kom ihåg att ta med djurets stamtavla och försäkringsbrev.

Sedan är du hjärtligt välkommen att slå dig ner i något av våra väntrum. 

Barkarby Djurakut har en butik som säljer kvalificerat djurfoder till hund och katt. Vi säljer även fodertillskott, vissa receptfria läkemedel, hund- och kattgodis, schampon,  öronrengöringsmedel och diverse artiklar som är bra att ha i sitt ”hus-apotek”.
Har vi inte det du söker, så fråga oss, vi kanske kan ta hem det.

Barkarby Djurakut

TANDAVDELNING

Våra katter och hundar kan, precis som vi, få problem med sina tänder. Därför har vi på Barkarby Djurakut en särskild tandavdelning för att kunna hjälpa er med dessa problem.

På tandavdelningen arbetar specialutbildade veterinärer och djursjukskötare med allt i från förebyggande munvård, tandstensborttagning och kartläggning av patientens tandstatus till mer avancerade ingrepp såsom utdragning av skadade tänder och tänder angripna av tandlossning samt åtgärd av tänder som drabbats av tandresorption (TR).

Till hjälp finns utrustning som t.ex. dentalröntgen, ultraljud för tandstensborttagning, utrustning för utdragning av tänder och, icke att förglömma, narkosutrustning, då alla patienter är under narkos vid samtliga tandbehandlingar.

Kattklinik

VETERINÄRMOTTAGNING

Om ni bokat en tid för ert djur så är det på veterinärmottagningen som vi ses. Här kommer ni att träffa våra legitimerade djursjukskötare och veterinärer och allt från hälsokontroller till mer avancerade utredningar kan utföras.

På Barkarby Djurakut har katter och hundar skilda väntrum samt undersökningsrum för att göra besöket så lugnt och tryggt som möjligt för alla.
Om ni har katt, läs mer om vårt arbete som certifierad kattklinik här.

Veterinärmottagningen erbjuder även bilddiagnostikmöjligheter, såsom röntgen och ultraljud, och laboratoriska undersökningar, som t.ex. analys av blod och urin.

Proverna analyseras på klinikens eget laboratorium, men kan vid behov skickas för extern analys.

Röntgen i Barkarby Djurakut

VÅRDAVDELNING

De patienter som på veterinärmottagningen bedöms behöva vidare utredning eller behandling kan skrivas in på Barkarby Djurakuts vårdavdelning. På
vårdavdelningen sitter hundar och katter självklart åtskilda. 
Om ni har katt, läs mer om vårt arbete för en certifierad kattklinik här.

På vårdavdelningen får katten eller hunden en egen bur för dagen och kan vid behov t.ex. kopplas på dropp och matas medan vidare undersökningar och behandlingar utförs.

Sådana undersökningar kan vara provtagningar, bilddiagnostik och blodtrycksmätning, medan behandlingar kan vara exempelvis matning och medicinering.

Givetvis ingår alltid rastning av er hund.

INFÖR BESÖKET

Vid besök på kliniken kan det vara bra att ta med sig djurets alla viktiga papper såsom stamtavla, försäkringsbrev, EU-pass, vaccinationsintyg m.m. Detta underlättar registreringsprocessen samt identifikationen.

Vid bokad tid ber vi er att komma minst 10 min innan för att bl.a. hinna anmäla er i receptionen.

Bilburna besökare parkerar utanför entrén på en av våra uppmärkta parkeringsplatser. Självklart är våra p-platser kostnadsfria!

Om ert djur har kräkts, har diarré, klåda eller hosta, vänligen lämna djuret i bilen medan ni anmäler er i receptionen. Ni kommer efter registrering sedan få gå direkt till en separat entré för att undvika eventuell smitta av andra patienter.

Om ert djur har, eller tidigare har haft, multiresistenta bakterier är det mycket viktigt att vi i personalen informeras om detta.

Tack på förhand!

EU-pass, vaccinationsintyg